Djævelsk god kylling


Jeg har nu et par gange lavet Arlas djævlekylling, og den er virkelig et hit. Jeg har lavet et par små-ændringer ift. Arlas version, blandt andet smider jeg kyllingen ind som den er, i stedet for at skære den over på midten inden. Det er nemmere, og begrænser omfanget af rå kylling ud over hele køkkenet :D Derudover er jeg glad for hvidløg, så den får ikke for lidt ;) Se den oprindelige opskrift her.

Det skal du bruge:

1 hel kylling
3 spsk. flydende margarine 
2 tsk. sambal oelek 
4 knuste fed hvidløg
1 tsk. groft salt
2 spsk. hakket persille
1 spsk. fintrevet, usprøjtet citronskal (kan udelades)
2 spsk. friskpresset citronsaft



Sådan gør du:

- Bland 1½ spsk. af fedtstoffet med salt og sambal oelek og smør blandingen på kyllingen.
- Steg kyllingen i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 45 min.
- Mens kyllingen steger i ovnen kan du lave en blanding af det resterende fedtstof, knuste hvidløg, cirtonsaft, citronskal og hakket persille. 
- Når kyllingen er næsten færdig, tager du den ud, smører persille-blandingen på og steger den færdig (ca. 5-10 min.)
- Partér og servér ;) 

Husk at stegetid og temperatur kan variere rigtig meget fra ovn til ovn. Vores ovn er rigtig gammel og sløv, så vi giver kyllingen en hel time med maksimal temperatur. Du kan derfor enten holde øje med kyllingen ved at bruge et stegetermometer eller ved at lave et lille snit i kyllingen efter ca. 40 min og se om den er ved at være stegt. Husk at lårene tager længere tid at stege end brystet. 

Kommentarer