Her er uden tvivl en af de bedste tærter jeg nogensinde har lavet. Tomat og spinat har jeg tit brugt, men mørbrad var et forsøg. Og det fungerede vældig godt! Det er måske nok lidt dyrt, men til gengæld er resten af ingredienserne jo ret budgetvenlige.
Du skal bruge:
En portion tærtedej (opskrift følger ikke herunder)
4-5 æg
250 g. creme fraiche 18%
En håndfuld helbladet spinat (optøet fra frost)
En lille håndfuld feta ("smuldret" eller skåret i tern af en blok)
En pakke cherrytomater
½ røget mørbrad skåret i små tern
Salt og peber
Sådan gør du:
- Fordel tærtedejen i et smurt tærtefad, prik små huller med en gaffel og forbag dejen let gyldenbrun.
- Fordel spinat, mørbrad og feta over den forbagte tærtedej.
- Rør en blanding af æg, creme fraiche, salt og peber, og hæld på tærten.
- Skær tomaterne i halve og tryk dem næsten helt ned i tærten (se billede)
- Bag tærten ved ca. 200 grader til den er helt fast (tiden kommer jo virkelig an på din ovn, så man må prøve sig lidt frem).
Servér evt. en lille grøn salat til tærten. Og hvidvin - hvidvin skal der til! ;)
Kommentarer
Send en kommentar