Mississippi mudpie



Jeg sad og så en tv-serie her i eftermiddags (mens jeg lavede eksamensopgaver - så er det vel ok), og der spiste de bare de vildeste chokoladekager. Så kom jeg jo til at tænke på den vildeste chokoladekage jeg nogensinde har lavet, nemlig Mississippi mudpie efter opskrift af selveste brødrene Price. 

Opskriften kan findes her, men jeg skriver den også her på min blog :) 

Mississippi mudpie

Ingredienser:
Dejen
  • 250 g Blødt smør
  • 350 gram sukker
  • 4 æg
  • Ca. 250 gram mel
  • 200 gram smeltet Chokolade
  • 4-5 tsk. cacaopulver
  • 1-2 tsk. vanillesukker
  • 100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på panden (jeg brugte valnødder)
  • Et nip salt
  • Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker (jeg klippede dem i stykker med en saks). Og husk at det skal være dem med den 'melede' overflade (der er sikkert et bål eller noget på posen). Det må ikke være dem med sukker-agtig overflade. 
Glasur eller ”Icing”
  • 250 gram smør
  • 200/225 g flormelis
  • 3 spsk cacao
  • 100 g smeltet chokolade
  • ½- ¾ dl piskefløde
  • 50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder (her brugte jeg også valnødder)
Fremgangsmåde:
Dejen:
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.
Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder (eller valnødder) og et nip salt.
Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.
Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.
Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå

Glasur / icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder (eller valnødder) i.
Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.
Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.

Kommentarer