Hindbær-is

Jeg har lige sat hindbær-isen i fryseren - det tegner godt :) Skulle have haft gæster i aften, men de er desværre gået hen og er blevet syge. Så i stedet er det min dejlige veninde, der får lækker mad og hindbær-is til frokost i morgen, når vi skal planlægge vores tur til New York i efteråret. Herunder får du opskriften på hindbær-isen, som indeholder den skønneste, hjemmelavede hindbærsirup, som også kan bruges til en masse andre gode sager - fx fine drinks ;)

Hindbær-sirup:

1 pose frosne hindbær
Ca. 1 dl. vand 
Evt. flormelis (skal siruppen bruges til denne is, vil jeg ikke anbefale, at du bruger ret meget flormelis, for is-massen er i  forvejen meget sød) 

- Kog ingredienserne sammen i en gryde uden låg ca. et kvarter (rør af og til).
- Hæld siruppen over i en skål gennem en si (for at reducere antallet af kerner - er i princippet ikke      nødvendigt). 
- Brug en ske til at røre rundt i sien, så du får så meget bær som muligt med i skålen. 
- Lad siruppen køle lidt af.

Hindbær-is:

½ dåse kondenseret mælk
1/4 l. piskefløde
½-1 dl. hindbærsirup

- Pisk fløden
- Rør den kondenserede mælk sammen med hindbærsiruppen
- Vend forsigtigt hindbær-blandingen i flødeskummet - tilsæt evt. mere sirup (men gem evt. en lille smule til anretningen)
- Sæt isen i fryseren i mindst 7 timer


Den færdige is-masse - klar til fryseren :)
Vente, vente...

Kommentarer