Når det bliver koldt og mørkt, er der ikke noget som en god gang simremad. På med striktrøjen, tænd nogle stearinlys og hyg så med en du godt kan lide, fx over en god gang Gumbo. Du får opskriften her:
4 personer
Det skal du bruge:
1½ tsk. paprika
½ tsk. salt
½ tsk. knust chili eller lidt cayennepeber
4 kyllingeoverlår
50 g chorizopølse, skåret i ½ cm tykke skiver
1½ løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
3 stængler bladselleri
Lidt olivenolie
2½ spsk hvedemel
hønsebouillon eller vand så det dækker
salt, peber og lidt citronsaft
2 forårsløg, fintsnittet på skrå
Kogte ris som tilbehør
Sådan gør du:
- Bland paprika, salt og chili sammen i en skål og gnid det ind i kyllingelårene.
- Brun kyllingelår og chorizo pølse i en gryde med lidt olivenolie til det er gyldent og sprødt på skindsiden.
- Tag kylling og pølser op af gryden og læg det på en tallerken.
- Snit løg, hvidløg, peberfrugter og bladselleri i små tern.
- Steg løg, hvidløg, peberfrugter og bladselleri i en gryde med lidt olivenolie 10 min indtil det er mørt.
- Tilsæt mel og steg fortsat nogle minutter.
- Hæld bouillon herved, kom kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det simre 45-50 min. til lårene er møre.
- Tag kyllingelårene op af gryden og pluk kødet fra i store stykker – kasser ben og kyllingeskind, og kom kyllingekødet tilbage i gryden.
- Krydr med salt og peber og evt. lidt citronsaft og drys retten med friske forårsløg.
- Servér retten med kogte ris.
Opskriften stammer fra altfordamerne.dk, og det eneste jeg har ændret, er mængden af kylling. Det kan man ændre tilbage hvis man har lyst, og i stedet for 4 overlår bruge 6.
Kommentarer
Send en kommentar