I går lavede jeg denne lækre jordskokkesuppe, og det bedste ved den er, at der skal 1/3 flaske hvidvin i, for så har man jo den perfekte undskyldning for, at drikke et par glas mens man laver mad og hører dejlig musik - og danser lidt til ;)
Hovedret til 2 personer eller forret til 4 :)
Det skal du bruge:
300 g. jordskokker
1 løg
4 fed hvidløg
1 rødt æble (evt. et mere til pynt!)
½ bundt timian (og ja, det SKAL være frisk)
50 g. smør
1/3 flaske hvidvin
1 bouillonterning
1/4 l. piskefløde (drop de fedtfattige alternativer, gør det rigtigt eller lad helt vær!)
1/4 l. vand
Salt og peber
Tilbehør:
1 æble
Bacontern
Sådan gør du:
- Skræl og snit jordskokker, løg og hvidløg.
- Skyl æblet og skær det i små tern.
- Svits det hele i smør og tilsæt hakket timian.
- Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind til væsken er stort set væk.
- Tilsæt vand, bouillonterning og fløde.
- Lad suppen simre i ca. 30 min.
- Blend suppen og varm den op igen lige før servering.
- Server med sprødristede bacontern, æblebåde og drys med lidt frisk timian :) Uhmmmm!
Hovedret til 2 personer eller forret til 4 :)
Det skal du bruge:
300 g. jordskokker
1 løg
4 fed hvidløg
1 rødt æble (evt. et mere til pynt!)
½ bundt timian (og ja, det SKAL være frisk)
50 g. smør
1/3 flaske hvidvin
1 bouillonterning
1/4 l. piskefløde (drop de fedtfattige alternativer, gør det rigtigt eller lad helt vær!)
1/4 l. vand
Salt og peber
Tilbehør:
1 æble
Bacontern
Sådan gør du:
- Skræl og snit jordskokker, løg og hvidløg.
- Skyl æblet og skær det i små tern.
- Svits det hele i smør og tilsæt hakket timian.
- Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind til væsken er stort set væk.
- Tilsæt vand, bouillonterning og fløde.
- Lad suppen simre i ca. 30 min.
- Blend suppen og varm den op igen lige før servering.
- Server med sprødristede bacontern, æblebåde og drys med lidt frisk timian :) Uhmmmm!
Kommentarer
Send en kommentar