25 stk. afhængig af størrelsen (jeg laver dem helt små - på størrelse med cherrytomater). Igen er det vigtigt, at du husker at sætte dine kikærter i blød aftenen inden, eller senest otte timer, før du skal bruge dem.
Det skal du bruge:
250 g. tørrede kikærter
100 g. finthakket løg
2 fed hvidløg
2-3 spsk. hakket, bredbladet persille
½-1 spsk. falaffelkrydderi
1/4 tsk. bagepulver
½ spsk. stødt koriander
½ spsk. spidskommen
Salt
½-1 l. Olie til friturestegning
Sådan gør du:
Da den oprindelige opskrift sagde, at kikærterne skulle køres gennem en hødhakker, og jeg ikke ligger inde med en sådan, fandt vi vores egen måde at klare det på:
- Fyldt kikærterne i din blender, og hæld så nok vand i blenderen til, at den kan blende kikærterne til en ensartet masse. Si derefter så meget vand fra som muligt. Sikkert ikke optimalt, men fungerede for os :D
- Rør herefter resten af ingredienserne i kikærtemassen og lad dejen hvile i ca. 30 min.
- Form dejen til små kugler, varm olien op, og fritér til de bliver gyldne og sprøde.
Det skal du bruge:
250 g. tørrede kikærter
100 g. finthakket løg
2 fed hvidløg
2-3 spsk. hakket, bredbladet persille
½-1 spsk. falaffelkrydderi
1/4 tsk. bagepulver
½ spsk. stødt koriander
½ spsk. spidskommen
Salt
½-1 l. Olie til friturestegning
Sådan gør du:
Da den oprindelige opskrift sagde, at kikærterne skulle køres gennem en hødhakker, og jeg ikke ligger inde med en sådan, fandt vi vores egen måde at klare det på:
- Fyldt kikærterne i din blender, og hæld så nok vand i blenderen til, at den kan blende kikærterne til en ensartet masse. Si derefter så meget vand fra som muligt. Sikkert ikke optimalt, men fungerede for os :D
- Rør herefter resten af ingredienserne i kikærtemassen og lad dejen hvile i ca. 30 min.
- Form dejen til små kugler, varm olien op, og fritér til de bliver gyldne og sprøde.
Kommentarer
Send en kommentar