Arabisk tema: Falaffel

25 stk. afhængig af størrelsen (jeg laver dem helt små - på størrelse med cherrytomater). Igen er det vigtigt, at du husker at sætte dine kikærter i blød aftenen inden, eller senest otte timer, før du skal bruge dem.

Det skal du bruge:

250 g. tørrede kikærter
100 g. finthakket løg
2 fed hvidløg
2-3 spsk. hakket, bredbladet persille
½-1 spsk. falaffelkrydderi
1/4 tsk. bagepulver
½ spsk. stødt koriander
½ spsk. spidskommen
Salt
½-1 l. Olie til friturestegning

Sådan gør du:

Da den oprindelige opskrift sagde, at kikærterne skulle køres gennem en hødhakker, og jeg ikke ligger inde med en sådan, fandt vi vores egen måde at klare det på:

- Fyldt kikærterne i din blender, og hæld så nok vand i blenderen til, at den kan blende kikærterne til en ensartet masse. Si derefter så meget vand fra som muligt. Sikkert ikke optimalt, men fungerede for os :D

- Rør herefter resten af ingredienserne i kikærtemassen og lad dejen hvile i ca. 30 min.

- Form dejen til små kugler, varm olien op, og fritér til de bliver gyldne og sprøde.




Kommentarer