Lækker humus til sandwich, pita, som dip til grøntsagsstænger
eller måske noget helt andet :) Jeg har fundet min opskrift hos politiken, men
der findes et hav af fine opskrifter.
Det vigtigste er her, at du skal huske at sætte dine tørrede kikærter i blød aftenen før - eller mindst otte timer.
Det skal du bruge:
250 g kikærter
1 løg
1/2 rød chili
2-3 fed hvidløg
1 spsk. stødt spidskommen
1 citron, saften heraf
1 knivspids chilipulver
1 dl olie
2-3 spsk. tahin
1 tsk. salt
Sådan gør du:
- Hæld vandet fra kikærterne, og kog dem i rigeligt nyt vand med løg og chili i ca. 1 time, indtil de er meget møre. Skum kikærterne undervejs, hæld vandet fra, men gem lidt af det.
- Blend hvidløg sammen med spidskommen, citronsaft og olie.
- Kom kikærter, løg og chili i blenderen, og blend det til en fin puré.
- Tilsæt tahin, og blend det sammen. Humusen vil blive meget tæt nu, her kan man justere til den ønskede konsistens med noget af kogevandet. Smag til med salt, spidskommen citron og tahin.
Kommentarer
Send en kommentar