Foccacia

Det skal du bruge:

300 g.  Hvedemel
200 g. durummel
25 g. gær
3 dl. Lunkent vand
½ tsk. Sukker
1½ tsk. Salt
3 spsk. Olivenolie
Lidt groft salt

Sådan gør du:

- Opløs  gæren i det lunkne vand, tilsæt sukker, salt og durummel og lad det forhæve i ca. 30 min.
- Tilsæt hvedemel og begynd at ælte dejen. Tag den ud på bordet og ælt den glat og smidig. Dejen skal være blød.
- Læg dejen i en olieret skål, og drej den rundt, så der kommer olie på alle sider.
- Lad dejen hæve i en time.
- Rul dejen ud til en stor firkant på størrelse med en bageplade, og læg dejen over på bagepladen.
- Pensl dejen med olie, og lad den hæve lunt og tildækket i en halv time

- Drys med lidt groft salt,  lav nogle små fordybninger i dejen og bag ved 210 grader i ca. 25 min. 

Kommentarer