Hvad gør man, når køleskabets indhold består af løg, bagekartofler og rødbeder? Man køber selvfølgelig bacon og purløg, og giver sig i kast med brændende kærlighed :)
Jeg har aldrig lavet det før, men tænkte at så svært kunne det ikke være, så har ikke fulgt nogen opskrift. Derfor er nogle af mængderne jeg skriver herunder måske lidt upræcise - men prøv jer frem :)
Det skal du bruge (2. pers.):
- 4 bagekartofler
- 1 løg
- 1 stor rødbede (evt. flere)
- 1 pakke bacon i tern (eller mere ;) )
- ½ potte purløg
- 1 god spiseskefuld smør
- Et skvæt mælk
- salt og peber
- Evt. en bouillon-terning
Sådan gør du:
Vask rødbederne godt (kog da et par stykker nu du er i gang), og læg dem i en gryde med vand og evt. en bouillon-terning (ja, skrælden skal blive på). De skal sandsynligvis koge en hel time, før de er møre, så gå i gang i goood tid.
Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem i saltet vand i ca. 20 min. til de er godt møre. Herefter hælder du vandet fra, smider en god klat smør i gryden samt et skvæt mælk, fatter din stavblender og giver hele molevitten en god tur. Husk at smage til med salt og peber. Læg evt. låget over gryden igen, mens du gør de andre ting klar.
Baconen steges sprødt, og drypper af på køkkenrulle. Så kan du - som jeg - vælge at stege dit løg blødt i baconfedtet (det løg som du selvfølgelig inden da har pillet og snittet).
Når rødbederne er møre, hælder du vandet fra og erstatter med koldt vand. Så kan skrællen så let som ingenting gnides af under vandet. Skær top og bund af rødbederne, og kassér disse. Resten skæres i små tern.
Skyl din purløg og klip i små stykker.
Anret en god portion kartoffelmos på en tallerken, drys derefter med løg, rødbedetern, bacon og purløg.
God søndag :)
Kommentarer
Send en kommentar