Syltede rødbeder



Da jeg lavede Brændende Kærlighed i går, kogte jeg et par ekstra rødbeder, som jeg egentlig tænkte skulle i en salat. Men så fik jeg en anden idé :) Da jeg alligevel skal bruge syltede rødbeder senere på ugen, kunne jeg jo lige så godt lave dem selv :)

Det skal du bruge (til et lille glas):

2 kogte rødbeder
2,5 dl. eddike
130 g. sukker
4 peberkorn
Atamon

Sådan gør du:

Efter at have kogt rødbederne og fjernet skræl m.m. (se forrige indlæg), skæres de i passende skiver.
Eddike, sukker og peberkorn koges op i en gryde, rødbederne tilsættes, og det bringes i kog igen.
Herefter hælder du rødbeder og lage på et skoldet glas, og drypper et par dråber atamon i (rør gerne lidt rundt).
Luk glasset mens det stadig er varmt, sæt det på køl, og så er rødbederne i princippet allerede klar til brug :) SÅ nemt!

Kommentarer