Chili con carne med øl og chokolade

Her kommer mit bud på en perfekt chili con carne, hvor der ikke er sparet på krydderierne. Men først tænker du måske, at jeg må være voldsomt sulten siden jeg har lavet hele TO gryder med retten? Men det er altså så der også er til fryseren. 


Det er måske logisk nok for andre, at lave en stor portion, når nu man er i gang, men jeg gider bare ikke spise det samme tre dage i træk. Men ved at fryse ned, kan jeg jo lade der gå et par uger, før jeg skal have det igen :) 


Og nu til min chili con carne, som jo er en kæmpe portion:

3 store løg
6 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
4-6 spsk. olivenolie
2 dåser røde kidneybønner
1000 g. Hakket oksekød
3 tsk. Spidskommen
2 tsk. Kanel
2 stk. rød chili (jeg brugte bare nogle jeg købte i netto)
2 stk. okseboullion-terninger
4 dl. Vand
1 dåse øl
50 g. mørk chokolade
Salt
Peber
Lidt ketchup

Hak løg og chili og pres hvidløgene i en hvidløgspresser.
Varm olien op i en meget stor gryde (eller to små) og svits løg, chili og hvidløg heri. Steg til løgene begynder at blive klare.
Tilsæt spidskommen og kanel og svits hurtigt, før du tilsætter kødet og bruner det over det hele.
Tilsæt hakkede tomater, bønner, vand, bouillionterninger, ketchup og havldelen af øllen. Lad retten simre i ca. 25 min. Rør undervejs.
Smag til med salt og peber, og tilsæt resten af øllen og den mørke chokolade lige inden servering.


Kommentarer