Tomatsuppe med kylling og Food Festival

I lørdags var jeg til Food Festival i Aarhus, og nøj hvor var det fedt! Så mange lækre smagprøver og gode sager til salg. Jeg købte blandt andet en masse lækre tomater, og hvad kan man så lave? Tomatsuppe selvfølgelig! Suppen er min egen opfindelse, så derfor er mængderne i høj grad noget man sjusser sig frem til. 


Det skal du bruge (ca. 6 portioner):

8 tomater af almindelig størrelse
1 dåse hakkede tomater
2 kyllingebrystfilleter
1 bouillonterning 
1 stort løg
3 fed hvidløg 
1 rød chili
1 potte basilikum (de små)
En sjat fløde
En sjat ketchup
Salt, peber, sukker
Vand 
Olie
Nogle små tomater i forskellige farver til fyld/pynt i suppen

Sådan gør du:

- Sæt kyllingen til at koge i en gryde med vand og bouillon. 
- Snit løget i tern og pres hvidløgene. 
- Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg heri.
- Skær tomater i grove tern og hak chilien fint. 
- Tilsæt tomater, chili og de hakkede tomater fra dåsen til løgene og lad det simre i omkring 20 min. (rør indimellem) 
- I mellemtiden skulle din kylling være ved at være færdig. Tag kyllingen op og riv den i strimler, men gem kogevandet! 
- Skyl basilikum og ta' de pæneste blade fra til pynt til suppen. Resten hakkes og hældes i suppen. 
- Blend nu suppen helt glat, og hæld den tilbage i gryden. Nu vil den være meget tyk, og du skal finde frem til den rette konsistens og smag ved hjælp af kogevandet fra kyllingen. Suppen koger videre imens. 
- Tilsæt fløde og ketchup og smag til med salt, peber og sukker.

- Server suppen med kyllingestrimler, friske tomater skåret i halve, basilikumblade og gerne noget godt brød :) 



Kommentarer