Boller:
·
500 g hakket
svinekød
·
1 æg
·
1 håndfuld havregryn
·
1 lille bundt frisk
koriander
·
1 løg
·
Salt og peber
Sovs:
·
1 æble
·
3 fed hvidløg
·
1 løg
·
1 frisk chili
·
1-2 spsk frisk
ingefær
·
Ca. 2 tsk. gul karry
·
2 spsk mel
·
2 spsk olie
til stegning
·
1 brik æblejuice
·
1 spsk honning
·
½ dåse kokosmælk
Sådan gør du:
Rør æg, kød, fint
hakket koriander, hakket løg, salt og peber sammen til en sej fars og rør så en
lille håndfuld havregryn i.
Form farsen til små
boller og kog dem ca. 10-12 min. I en gryde med letsaltet vand.
Tag bollerne op og
stil dem til side, men gem kogevandet til senere.
Varm olien op i en
gryde og svits hakket ingefær, chili og karry samt æble i tern grundigt. Tilføj
hakket løg og hvidløg og steg godt igennem. Tilsæt honning og vend det hurtigt
rundt. Tilsæt så melet og rør det grundigt rundt i retten.
Hæld æblejuicen i
gryden og kog det lidt ind til det tykner. Tilsæt ca. ½ liter af kogevandet fra
kødbollerne og lad det koge lidt ind.
Blend nu hele grydens
indhold med en stavblender, og kog derefter sovsen ind til ønsket konsistens. Smag til med kokosmælk, salt og peber og lun så kødbollerne i
saucen.
Server med kogte ris.
Kommentarer
Send en kommentar