Boller i karry – asian-ish

Boller:
·         500 g hakket svinekød
·         1 æg
·         1 håndfuld havregryn
·         1 lille bundt frisk koriander
·         1 løg
·         Salt og peber

Sovs:
·         1 æble
·         3 fed hvidløg
·         1 løg
·         1 frisk chili
·         1-2 spsk frisk ingefær
·         Ca. 2 tsk. gul karry
·         2 spsk mel
·         2 spsk olie til stegning
·         1 brik æblejuice
·         1 spsk honning
·         ½ dåse kokosmælk

Sådan gør du:
Rør æg, kød, fint hakket koriander, hakket løg, salt og peber sammen til en sej fars og rør så en lille håndfuld havregryn i.
Form farsen til små boller og kog dem ca. 10-12 min. I en gryde med letsaltet vand.
Tag bollerne op og stil dem til side, men gem kogevandet til senere.
Varm olien op i en gryde og svits hakket ingefær, chili og karry samt æble i tern grundigt. Tilføj hakket løg og hvidløg og steg godt igennem. Tilsæt honning og vend det hurtigt rundt. Tilsæt så melet og rør det grundigt rundt i retten.
Hæld æblejuicen i gryden og kog det lidt ind til det tykner. Tilsæt ca. ½ liter af kogevandet fra kødbollerne og lad det koge lidt ind.
Blend nu hele grydens indhold med en stavblender, og kog derefter sovsen ind til ønsket konsistens. Smag til med kokosmælk, salt og peber og lun så kødbollerne i saucen.
Server med kogte ris.


Kommentarer